Buitenactiviteiten

Sinds een paar weken zijn gezinnen uit één huishouden en maximaal twee personen welkom bij ons om te kanoën, te steppen of bijvoorbeeld een rondje boerengolf te doen.

Vanaf vandaag (15 mei 2020) mogen wij nog meer activiteiten bieden. Denk hierbij aan onze Kleintje Survival, Expeditie Robinson, Breeland Games of Boogschieten.

Op aanwijzing van de Veiligheidsregio mogen wij deze activiteiten bieden, maar dan wel met inachtneming van een aantal regels;

  1. Kinderen tot en met 12 jaar, alleen of in groepjes kunnen deelnemen aan de buitensportactiviteiten die wij bieden. Bij kinderfeestjes en overige gezamenlijke kinderactiviteiten mogen de ouders uit één gezin/ huishouden aanwezig zijn. De ouders van de overige kinderen mogen niet aanwezig zijn en mogen hun kinderen alleen komen halen en brengen en houden 1,5 meter afstand van elkaar;
  2. Jeugd vanaf 13 jaar, alleen of in groepjes, kunnen deelnemen aan alle activiteiten mits ze onderling een afstand van 1,5 meter aanhouden. De activiteiten die wij aanbieden maken dit mogelijk. Onze begeleiders/ instructeurs zullen hier op onze eigen terrein op toezien. Wij attenderen deelnemers er op dat zij zich dienen te gedragen in de openbare ruimte.
  3. Volwassenen, alleen of in groepjes, kunnen deelnemen aan alle activiteiten mits ze onderling een afstand van 1,5 meter aanhouden. De activiteiten die wij aanbieden maken dit mogelijk. Onze begeleiders/ instructeurs zullen hier op onze eigen terrein op toezien. Wij attenderen deelnemers er op dat zij zich dienen te gedragen in de openbare ruimte.
  4. Gezinnen en families uit één huishouden kunnen deelnemen aan de activiteiten;
  5. Voor bijvoorbeeld scholen hebben wij ook een gevarieerd programma met sportactiviteiten. Volwassen begeleiders/ leerkrachten kunnen hierbij de 1,5 meter afstand behouden en de kinderen tot en met 12 jaar kunnen en mogen vrijuit bewegen. Kinderen vanaf 13 jaar houden 1,5 meter afstand van elkaar. Op deze wijze kunnen de sportactiviteiten gewoon door gaan.

 

SPELREGELS:

1. Toegang alleen tijdens de activiteit of het programma.
Kom niet eerder, kom op tijd. En alleen na reservering! Wanneer de activiteit en of programma is afgelopen verlaat iedereen het terrein weer. Na 1 Juni zullen wij volgens richtlijnen van het Horeca protocol een ieder weer mogen verwelkomen op ons terras of beperkt in ons restaurant voor een hapje en of drankje. Dit alleen na reservering.

2. Ouders/ Verzorgers/ begeleiders blijven op afstand.
De groep/ kinderen worden ontvangen door medewerkers van Breeland. Ouders/ verzorgers/ begeleiders kunnen plaatsnemen op een van de picknickbanken of toekijken op 1,5 meter afstand. Tijdens de activiteiten in de openbare ruimte houden zij ook deze afstand van 1,5 tot elkaar en de kinderen.

3. Blijf thuis bij aan het virus gerelateerde klachten
Heeft één van de deelnemers en/of ouders/verzorgers/begeleiders één van de volgende klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging of koorts, dan blijven zij thuis.

4. Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.
Heeft één van de gezinsleden van de deelnemers en/of ouders/verzorger/begeleiders gezondheidsklachten dan blijven alle gezinsleden thuis.

5. Handen wassen
Was voor je komst thuis je handen.
Bij aankomst en na de activiteit zorgen de instructeurs dat er gelegenheid is om de handen te wassen of te desinfecteren.

6. Houd minimaal 1,5 meter afstand.
Houd minimaal 1,5 meter afstand van andere bezoekers en medewerkers van Breeland Recreatie en volg de aanwijzingen van de medewerkers op. Kinderen jonger dan 13 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden maar wel van de instructeur of andere volwassenen.

7. Kleed je thuis om
Zorg ervoor dat je thuis omkleed en naar de wc bent geweest. De kleedruimtes en douches zijn gesloten. De toiletten zijn geopend. Daar kunnen ook handen gewassen worden.

8. Houd rekening met het weer
Houd de weersvoorspellingen goed in de gaten. De activiteiten zullen buiten plaatsvinden. Zorg dat je passende kleding draagt en/of meeneemt (bij slecht weer regenkleding). Een paar droge schoenen en een handdoek voorkomt viezigheid in de auto op de terugweg.

9. Toiletgroepen mogen door maximaal 1 persoon tegelijk worden gebruikt
Op ons terrein en in het sanitair gebouw zijn bordjes geplaatst. Volg de aanwijzingen op deze bordjes. Zo zorgen we dat iedereen op veilige afstand kan blijven.
10. Horeca gesloten
Tot 1 Juni is onze horeca en het terras gesloten. Vanaf 1 Juni zullen wij volgens de richtlijnen in het horecaprotocol ons restaurant, de terrassen en verkoop van ijs en drinken voor onderweg weer opstarten.

Drinken voor onderweg mag zelf meegenomen worden echter niet genuttigd worden op ons terrein en terras. Denk aan onze mooie omgeving; ‘afval hoort in de afvalbak’.

11. Laat zo veel mogelijk spullen thuis.
Neem onderweg alleen mee wat je niet kunt missen. Zo vermijden we dat overdracht via items plaats kan vinden.

12. Volg de algemene aanbevelingen van de gezondheidsautoriteiten met betrekking tot het minimaliseren van de verspreiding van de infectie.

Wij vertrouwen op het begrip van onze gasten voor deze maatregelen en zullen onze gasten blijven informeren via de website en social media over de meest actuele ontwikkelingen.